Jabil מחפשת בארץ פרוייקטי ייצור אופטיים בתחום המכשור הרפואי

2 אוגוסט, 2012

הקימה חטיבת ייצור אופטית המבוססת על מרכז פיתוח של קרל-צייס בגרמניה ומפעל ייצור אוטומטי בסין. מנהל החטיבה נפגש בימים האחרונים עם חברות מכשור רפואי ישראליות במטרה להציג בפניהן את יכולות הייצור של מכלולים אופטיים לציוד רפואי

עריף שהב: "גילינו בתחום הייצור האופטי גומחת שוק בעלת ערך מוסף גבוה"

ייצור אלקטרוני EMS
עריף שהב, מנהל תחום הייצור האופטי ב-Jabil, עם המקרן הסלולרי הזעיר

קבלנית הייצור האלקטרוני הגלובלית Jabil החלה לספק שירותי ייצור של מכלולים אופטיים עבור חברות ישראליות. ל-Techtime נודע שכבר יש לה פרוייקט משמעותי עם חברה ישראלית מאוד בולטת בתחום המחשבים והאופטיקה. כעת החברה משקיעה מאמצים בקרב חברות מכשור רפואי, מתוך הנחה שזהו אחד מהתחומים הדינמיים בתעשיית ההייטק הישראלית.

מערכות רפואיות עתירות אופטיקה

בימים אלה מבקר בארץ עריף שהב, מנהל היחידה העסקית של ייצור מכלולים אופטיים ב-Jabil, ומקדיש את רוב זמנו למפגשים עם חברות ישראליות בתחום המכשור הרפואי. לדבריו, ציוד רפואי מודרני הוא עתיר מצלמות ומערכות אופטיות, ובישראל יש פעילות עצומה בתחום המכשור הרפואי. לצד שירותי תכנון וייצור של מכלולים אופטיים, החברה מציעה לחברות סטארט-אפ בתחום המכשור הרפואי נגישות גבוהה יותר למאגר לקוחות פוטנציאליים, שחלקם הם גם לקוחות שלה עצמה. עריף הסביר ל-Techtime שייצור מוצר אופטי-רפואי בג'ייביל, מעניק לחברות הסטארט-אפ אמינות בקרב לקוחות פוטנציאליים.

הפעילות של ג'ייביל בתחום האופטיקה החלה לפני כ-6 שנים במסגרת מהלך שנועד לייצר מומחיות פיתוח וייצור בתחומים בעלי ערך מוסף גבוה. בשנת 2006 היא הקימה שותפות עם יצרנית האופטיקה קרל-צייס בייצור מודולים אופטיים המבוססים על ידע של מרכז פיתוח של קרל-צייס הפועל ליד העיר ינה (Jena) בגרמניה. הפרוייקט הראשון היה פיתוח מקרן זעיר שנועד להיות משולב בטלפונים סלולריים.

EMS ייצור אלקטרוני
מודול אופטי של מקרן שפותח ב-Jabil עבור טלפונים סלולריים

המוצר לא התקבל בשוק, אולם הוכיח את יכולת הייצור של החברה. מאוחר יותר היא רכשה את מרכז הפיתוח של קרל-צייס, המעסיק כ-55 מהנדסים, וכיום הוא מספק את התשתית המקצועית לפעילות של ג'ייביל בתחום. "אנחנו מקבלים מפרטים, מתכננים פתרון ומעבירים אותו לייצור. גילינו שיש כאן גומחת שוק בעלת ערך מוסף גבוה מאוד".

פיתוח בגרמניה, ייצור בסין

לדבריו, החברה פיתחה שני סוגי מומחיות בתחום המודולים האופטיים. הראשונה היא יכולת ייצור בתהליך Chip on Board, והשנייה היא קו ייצור בסין המבצע פעולת Active Alignment באופן אוטומטי. מדובר בקו ייצור אשר מבצע יישור אופטימלי של החיישן והעדשה. יכולת חשובה במיוחד בייצור מודולים אופטיים זעירים ומצלמות קטנות שבהן פעולת היישור הידנית דורשת זמן רב וסובלת מדיוק נמוך יחסית. עריף: "במודולים אופטיים קיימת חשיבות קריטית לשליוב בין הפלסטיקה, המארז, העדשה והחיישנים. זהו תחום שבו יצרנו התמחות מיוחדת".

חברת Jabil היא מקבלניות הייצור האלקטרוני הגדולות בעולם. היא הוקמה בשנת 1969 בסנט פיטסבורג, פלורידה, ומעסיקה כ-120 אלף עובדים ב-60 מפעלים בעולם. בשנת 2011 הסתכמו מכירותיה בכ-16.5 מיליארד דולר. בחודש מאי השנה היא החלה לפעול רשמית בישראל. היא פתחה משרד פעילות מקומי בהנהלת ציפי לנדסמן, וחתמה על הסכם לשיתוף פעולה עם חברת rh טכנולוגיות מנצרת, אשר תשמש כזרוע ייצור מקומית לחלק מהפרוייקטים בישראל.

תצוגה עלית בכל מכונית

להערכת עריף, תחום המודולים האופטיים נמצא בצמיחה ובשנים הבאות ייכנס לתחומים חדשים בשוק העולמי. "לפני 10 שנים לא היתה אף מצלמה בכלי-רכב. כיום יש בממוצע 2-5 מצלמות בכל מכונית חדשה שיוצאת לשוק. כעת מתחילים לשלב תצוגות עליותו בכל-רכב, ולהערכתנו הן יותקנו בכל המכוניות שייוצרו בעוד כ-10 שנים".

Share via Whatsapp

פורסם בקטגוריות: אלקטרואופטיקה , חדשות , ייצור וקבלנות משנה , מכשור רפואי